09:45

Fristad/Sparsör/Borgstena

Referat: Toarpsalliansen U - Fristad/Sparsör/Borgstena

Äntligen var det dags även för U-laget att spela sin första träningsmatch. Fristad/Sparsör/Borgstena tog emot på Hedens fina konstgräs.
Många gjorde sin första match för säsongen, dessutom på lite ovana positioner för en del, så vi startar lite vimsigt. Dock lyckas vi ändå sätta sådan press på motståndarna att dom gör självmål efter bara ett par minuter. Det hade vi inte gjort oss riktigt förtjänta av då, men allt eftersom jobbar vi oss in i matchen. Första 20 minuterna gör vi det också bra och skapar ytterligare chanser, dock utan att få till det sista. Därefter känns det som att orken tryter och vi låter F/S/B ta över. Dom lyckas också kvittera på ett långskott, när dom sätter press på oss och vinner boll. Totalt sett en jämn halvlek.
5 byten i halvlek och vi kommer igång med ny energi. Tidigt skapar vi också några chanser, efter bra bollar och löpningar i djupled. Inget mål dock och vi skyller väl det på försäsongsovana :-). Denna halvlek böljar mer och båda lagen skapar lägen, men båda målvakterna har bra koll på läget och det känns sällan riktigt farligt. Andra halvlek slutar mållös och slutresultatet skrivs till 1-1.
Sammanfattningsvis känns detta som en typisk försäsongsmatch. Orken tar slut fortare och intentionerna är ofta bättre än själva genomförandet. Vi tar med oss detta och kommer att fortsätt gnugga på kommande träningar.